Aan de slag met een Lokale Inclusie Agenda: werkconferentie

Gaat u met ons in gesprek over het opzetten van een gemeentelijke Inclusie Agenda? Iedereen doet mee!, het VNG-project voor de gemeentelijke invoering van het  VN-Verdrag Handicap, houdt woensdagmiddag 7 november in Utrecht een werkbijeenkomst Lokale Inclusie Agenda.

Van gemeenten wordt verlangd dat zij in een Lokale Inclusie Agenda vastleggen hoe ze ervoor zorgen dat ook inwoners met een beperking volwaardig mee kunnen doen. Maar wat wordt er precies van u verwacht? Welke onderwerpen horen thuis in de Agenda? En hoe kunt u dit als gemeente aanpakken? Deze vragen staan deze middag centraal.

Wat gaan we doen?

Onder leiding van dagvoorzitter Otwin van Dijk, burgemeester van Oude-IJsselstreek en ambassadeur van Iedereen doet mee!, gaan we aan de slag met de handreiking Lokale Inclusie Agenda. Op basis van analyses en sessies met ervaringsdeskundigen en beleidsmedewerkers is de afgelopen maanden aan deze handreiking gewerkt. De basis staat, maar we willen met u kijken of dit gemeenten ook echt helpt.

Doel

We willen ervaringen uitwisselen en de ontwikkelde handreiking aanscherpen. Zodat we straks alle gemeenten op weg kunnen helpen om te werken aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen.

Optreden Marc de Hond

Als dank voor uw input sluiten we de middag af met een korte voorstelling van cabaretier en ervaringsdeskundige Marc de Hond.

Aanmelden

We nodigen graag beleidsmedewerkers die verantwoordelijk zijn voor inclusiebeleid uit om samen met een ervaringsdeskundige uit de eigen gemeente deel te nemen. Er is ruimte voor maximaal 45 gemeenten, meld u daarom snel aan via: 

Locatie, datum, tijd

Jaarbeurs, Utrecht, 7 november, 12.00-17.00 uur.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Stuur dan een mail naar kerstin.leidorf@vng.nl Wilt u meer informatie over wat de VNG doet voor gemeenten op het terrein van het VN-Verdrag Handicap? Kijk dan op: