Nijmeegse handleiding berichtenverkeer voor zorgaanbieders

Zorgaanbieders declareren bij Nijmegen met de landelijk afgesproken standaard. Voor zorgaanbieders die nog weinig ervaring hebben met het berichtenverkeer en de standaard-declaratieberichten, heeft gemeente Nijmegen een handige handleiding gemaakt. 

Zorgaanbieders versturen hun declaraties via de digitale snelweg naar de gemeente. Nijmegen verwerkt ze in hun eigen backoffice-applicatie. Aanbieders en gemeente Nijmegen verminderen daarmee hun administratieve lasten.

Declaraties Jeugd-GGZ

Zorgaanbieders kunnen ook jeugd-ggz declaraties versturen aan Nijmegen. Deze declaraties gaan in de vorm van een JW321-bericht. Voor zorgaanbieders die nog weinig ervaring hebben met het berichtenverkeer en deze standaard-declaratieberichten, heeft gemeente Nijmegen een handleiding gemaakt.

Handige handleiding  

Voor zorgaanbieders die nog weinig ervaring hebben met het berichtenverkeer en deze standaard-declaratieberichten, heeft Nijmegen een handleiding gemaakt (zie onderaan dit bericht). Hierin bespreekt Nijmegen:

  • hoe het geautomatiseerde berichtenverkeer werkt
  • welke specifieke afspraken de gemeente heeft met zorgaanbieders over het gebruiken van het berichtenverkeer.

Interview met gemeente Nijmegen

Paul Brederveld, financieel medewerker bij de afdeling Zorg en inkomen: 'Wij leren van elkaar en kiezen samen voor de beste oplossing voor knelpunten. Het helpt als je als gemeente openstaat voor ideeën van zorgaanbieders en niet vasthoudt aan een strak keurslijf, omdat je nu eenmaal van te voren hebt bedacht hoe je het als gemeente wilt aanpakken.' Lees hieronder het volledige interview.

Praktijkdocumenten van Nijmegen 

Meer informatie