Berichtenapp iWmo en iJw

De VNG Berichtenapp iWmo iJw is voor kleine zorgaanbieders die zelf geen softwarepakket hebben om de iWmo- en/of iJw-berichten aan te maken en te verwerken.

Gemeenten vragen vaak wel aan zorgaanbieders om gegevens over zorgtrajecten via deze standaardberichten met hen uit te wisselen. Zij leggen dit ook in contracten met aanbieders vast.

Actueel

VNG Berichtenapp wordt ZilliZ berichtenapp

Per 1 mei 2019 neemt ZilliZ de VNG Berichtenapp over. Gebruikers betalen vanaf 1 mei een maandelijks tarief van €7,50 (ex btw) per AGB-code voor het gebruik van de app.

Kiezen voor overstap

Geregistreerde gebruikers kunnen kiezen om vanaf 1 mei 2019 over te stappen naar de ZilliZ berichtenapp. Als zij hiervoor kiezen dienen zij dit vóór 15 april 2019 aan te geven in hun app-omgeving. De overstap wordt dan voor hen geregeld en zij gaan maandelijks betalen voor het gebruik van de app.

Niet overstappen: berichten zelf opslaan

Gebruikers van de app die niet willen overstappen, moeten vóór 1 mei 2019, een eigen archief aanmaken van de berichten die op dit moment in de Berichtenapp worden bewaard. Doen zij dit niet dan raken zij die berichten kwijt.

Alternatieven

Daarnaast dienen deze gebruikers op zoek te gaan naar een alternatief om iWmo- en iJw-berichten aan te maken. Er zijn leveranciers die dit soort pakketten aanbieden voor kleine zorgaanbieders en praktijken.

Meer informatie

Landelijke berichtenstandaarden iWmo en iJw

Gemeenten en zorgaanbieders gebruiken de berichtenstandaarden iWmo en iJw om informatie uit te wisselen over zorgtrajecten vanaf de toewijzing van zorg tot de financiële afhandeling ervan. Meer over deze berichtenstandaarden vindt u in de publicatie Wat u moet weten over iStandaarden van het Zorginstituut Nederland.

Contact

Voor vragen, suggesties of opmerkingen over de Berichtenapp en de overstap naar Zilliz kunt u contact opnemen met berichtenapp@weave.nl