Vernieuwd Antennebureau.nl met informatie voor gemeenten

Vragen over techniek, wet- en regelgeving en gezondheidseffecten van antennes: zowel burgers als gemeenten kunnen hiervoor terecht bij het Antennebureau. Gemeenten voorkomen onnodige onrust als ze omwonenden tijdig betrekken bij plaatsing van een zendmast en hen volledig informeren.

Bij een voorgenomen plaatsing verwachten inwoners in de eerste plaats informatie van hun gemeente, blijkt uit onderzoek door het Antennebureau. De website van het Antennebureau is onlangs vernieuwd, op de vernieuwde site staat een speciale pagina met praktische informatie en handige tips voor gemeenten.

Informatie voor gemeenten

U vindt op de site bijvoorbeeld de leidraad ‘Communiceren over antennes’, maar ook voorbeeldbrieven, een overzicht van veelgestelde vragen over antennes en vergunningen en een voorbeeldnota gemeentelijk antennebeleid. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken voor een adviesgesprek of voorlichting op maat.

Meer informatie

Het Antennebureau is het nationale voorlichtingsbureau van de rijksoverheid over antennes voor draadloze en mobiele communicatie.