P10 reikt Henk Aalderink-prijs uit aan Naoberschap Witteveen

Het project Naoberschap uit Witteveen is winnaar van de Henk Aalderink-prijs. Dit project is vindingrijk en bindt burger, overheid en ondernemers van alle leeftijden, aldus de jury.

“Het is erg knap om gezamenlijk zo’n duidelijke visie op de toekomst te hebben én daar ook met elkaar voor te gaan”. 

Saamhorigheid van toen is de drijfveer van nu!

Witteveen uit gemeente Midden-Drenthe is een dorp met historie. In 1925 werd het dorp opgericht. Er stonden 50 arbeiderswoningen van waaruit de voorheen werkloze veenarbeiders aan de slag gingen om de woeste grond geschikt te maken voor landbouw en veeteelt.

De saamhorigheid van toen is de drijfveer van nu, dat blijkt want de (vergrijzende) bevolking blijft de wil houden om zelfstandig te zijn.

Zo zorgden de inwoners van Witteveen dat de basisschool behouden bleef, realiseerden zij een Multi Functioneel Centrum en toverden ze het oude schoolplein om tot een bruisend dorpsplein. De voetbalclub te klein om mee te doen met de competitie? Dan trainen en spelen ze samen met de club uit een naburig dorp. 

Henk Aalderink-prijs

De Henk Aalderink-prijs is vernoemd naar de overleden oprichter van de P10. Op zijn initiatief bundelden de (inmiddels 16) grootste plattelandsgemeenten binnen de P10 hun krachten om zo een stevig plattelandsgeluid te kunnen laten horen in Den Haag.

Het doel van de prijs is om aan heel Nederland te laten zien dat het platteland leeft, energie heeft, spannend is, vernieuwend is en geloof heeft in de toekomst. 

Meer informatie