Thema Week van Ons Water is extreem weer en wateroverlast

Water is grillig. De hoosbuien die voor 2050 werden verwacht vallen nu al. Het heeft nog nooit zoveel en zo vaak geregend. Wat kunnen bewoners zelf doen tegen al dat water? Het thema van de Week van Ons Water is dit jaar ‘extreem weer en wateroverlast’. 

Van 17 t/m 24 oktober 2018 is de nationale Week van Ons Water. Er zijn veel leerzame en verrassende activiteiten door heel Nederland, variërend van een festival of expositie tot een spannende waterexcursie.

Extremer weer

De zomer van 2018  was de warmste en droogste zomer sinds tijden. Maar ook neerslagrecords sneuvelen. Op sommige dagen viel er vorig jaar zelfs 90 mm water uit de lucht: meer dan er gemiddeld in een maand naar beneden valt. Hoosbuien worden pas een probleem wanneer het water niet op tijd kan worden afgevoerd.  Huizen, tuinen en straten lopen onder met als gevolg overlast en waterschade. Wat doen gemeenten, provincies en waterschappen? Wat kunnen mensen zelf doen? Daarover gaat de Week van Ons Water.

Initiatiefnemers

De Week van Ons Water is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, de Unie van Waterschappen, het IPO, de VNG, de Vereniging van Waterbedrijven in Nederland (Vewin), het Deltaprogramma en alle waterschappen, provincies, gemeenten en waterbedrijven. Deze organisaties willen Nederlanders bewuster maken van het bijzondere van water. 

Meer informatie

www.weekvanonswater.nl