Zet vrijwilligers uit uw gemeente in het zonnetje

Uit onderzoek blijkt dat vrijwilligers het belangrijk vinden dat hun gemeente hun werk erkent en waardeert, en dat hun gemeente dat zichtbaar maakt. Dit is uw kans om hieraan bij te dragen!

Jaarlijks zet het ministerie van VWS met de ‘Meer dan handen vrijwilligersprijzen’ vrijwilligersorganisaties en hun vrijwilligers in het zonnetje. Dit jaar speelt u als gemeente daarin een grote rol. Draag vrijwilligers(organisaties) uit uw gemeente voor en maakt zelf kans op een eervolle vermelding.

Extra podium

Erkenning en waardering kan op veel manieren. Van het uitdelen dat vrijwilligerspassen tot het uitreiken van lokale prijzen of het organiseren van een feestavond. U doet misschien meer dan u denkt. Maak dit zichtbaar en biedt de vrijwilligersorganisaties een extra podium, meld ze aan voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen. NB: u heeft daar nog ca. twee weken de tijd voor, de inschrijving sluit op 7 december!

Waarom meedoen?

  • U zet op deze manier vrijwilligers(organisaties) uit uw gemeente in de spotlights.
  • Zij kunnen € 5.000,- (juryprijs) of € 2.000,- (publieksprijs) winnen.
  • De vrijwilliger maakt kans op een reischeque t.w.v. € 1000,- (juryprijs) of € 500,- (publieksprijs).
  • Uw gemeente komt in aanmerking voor een eervolle vermelding en een wisseltrofee.

Hoe doet u mee?

U kunt maximaal drie organisaties en één vrijwilliger aanmelden voor de prijs. Dat doet u via vrijwilligersprijzen.nl. Zij zijn dan meteen zichtbaar op de site. Daarnaast maakt u bij uw aanmelding zichtbaar wat u in uw gemeente doet aan erkenning en waardering van vrijwilligerswerk. 

Meer informatie

De Meer dan handen vrijwilligersprijzen zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden ondersteund door Vereniging NOV, de VriendenLoterij en de VNG. De organisatie is in handen van Movisie.