Capelle aan den IJssel is Vrijwilligersgemeente van het jaar

Capelle aan den IJssel is verkozen tot ‘Vrijwilligersgemeente van het jaar’. De gemeente kreeg deze eervolle vermelding, onderdeel van de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2019, voor de brede ondersteuning en waardering van het lokale vrijwilligerswerk.

De jury prijst vooral de innovatieve aanpak, zoals de inzet van studenten van de Erasmus Universiteit en de koffie-estafette van de wethouder. De prijs werd afgelopen vrijdag uitgereikt door burgemeester Jan van Zanen (Utrecht), als voorzitter van de VNG. 

Winnaars juryprijzen

In de categorie Landelijke vrijwilligersprojecten, ging de juryprijs naar Ixta Noa, een organisatie voor en door mensen die ervaring hebben met een psychische onbalans.  In de categorie Lokale vrijwilligersprojecten won stichting Anders uit Papendrecht. In de categorie VriendenLoterij Passieprijs koos de jury voor de veertienjarige Pip Schevers van kookproject De Kluis.

Publieksprijzen 

De publieksprijzen gingen naar het Vrijwilligersplein van stichting Alzheimer, een digitaal platform speciaal voor vrijwilligers, Avavieren uit gemeente Westland die aangepaste vakanties organiseert voor kinderen met een beperking en hun ouders en broers en zusjes en Stef Verhagen van TOF vakanties uit Leeuwarden, hij zet zich in om mensen met een verstandelijke beperking een onvergetelijke vakantie te bezorgen.

 De winnaars met minister Hugo de Jonge en burgemeester Jan van Zanen (voorzitter VNG).

Meer informatie

De Meer dan handen vrijwilligersprijzen zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden ondersteund door Vereniging NOV, de VNG. LSA en de VriendenLoterij. De organisatie ligt in handen van Movisie. Met deze prijzen krijgen vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties de erkenning en waardering die zij verdienen voor hun belangeloze inzet.