VNG Deelcongres: van beschermd wonen naar beschermd thuis

De gemeente Tholen maakt werk van de transformatieopgave, onder meer via de kanteling van ‘beschermd wonen’ naar ‘beschermd thuis’. Meer weten? Bezoek tijdens het VNG Jaarcongres 2017 het deelcongres 'Zeeuws vakmanschap voor een beschermd thuis'

Dit deelcongres brengt u naar Tholen. Onderweg gaat Erik Dannenberg (voorzitter van Divosa en voorzitter van de Commissie Toekomst Beschermd Wonen) met u in gesprek over de ontwikkelopdracht voor alle gemeenten voor beschermd wonen en maatschappelijke opvang.

Le Séjour

U brengt in Tholen een bezoek aan Le Séjour: een kleinschalige woon- en opvangvoorziening. Le Séjour werkt nauw samen met de gemeente en lokale maatschappelijke voorzieningen. De persoonlijke ondersteuning van de cliënt is sterk gericht op zoveel mogelijk meedoen in de maatschappij. Bart Helsdingen, directeur van Le Séjour en wethouder Jan Harmsen vertellen hierover.

Stadswandeling

Na het bezoek volgt een stadswandeling door het historische centrum van Tholen, gemeentearchivaris Fred van den Kieboom is uw gids.

Meer informatie en aanmelden