Opvoedinformatie (St. Opvoeden.nl)

Introductie

Het aanbieden van informatie aan inwoners over opvoeden, opgroeien en gezondheid is een publieke taak van gemeenten. Uw gemeente kan hiervoor gebruikmaken van actuele en betrouwbare gegevens. Goede informatie is belangrijk voor preventiebeleid. Via Online opvoeden van de Stichting Opvoeden.nl heeft u direct toegang tot actuele en betrouwbare informatie over opvoeden, opgroeien en gezondheid.

Stichting Opvoeden.nl

logo-stichtingopvoedennl-groot.png?itok=De meeste mensen beginnen hun zoektocht naar informatie online via een zoekopdracht in Google. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat gebruikers veel belang hechten aan de betrouwbaarheid van de informatie die ze vinden. Dat is waar Stichting Opvoeden.nl een belangrijke bijdrage aan levert. De stichting beheert voor gemeenten op één plek in Nederland alle basisinformatie over opvoeden, opgroeien en gezondheid.

Voordelen voor gemeenten

  • Informatie over opvoeden en opgroeien is direct beschikbaar - op een manier die goed bij uw informatievoorziening past.
  • U maakt geen extra kosten voor het gebruiken van deze informatie, het is gefinancierd vanuit het Transitiearrangement.
  • De informatie is gegarandeerd actueel en betrouwbaar door een uitgebreid systeem van toetsing en validatie.
  • U vergroot de vindbaarheid van uw lokale aanbod door deze toe te voegen aan de content op uw eigen website of via de landelijke website(s).

Meer informatie

Deze pagina is onderdeel van het ABC Jeugdhulp van de VNG 

zwolle_jeugd.jpg?itok=8aV7Bf9K