Uitnodiging werkbezoek Child Friendly Cities en Rotterdam

Het Nederlandse netwerk Child Friendly Cities en de stad Rotterdam nodigen u van harte uit voor een werkbezoek op 3 februari aan de stad Rotterdam over het thema positief en innovatief jeugdbeleid. Tijdens dit werkbezoek is aandacht voor het positief jeugdbeleid in gemeente Goeree-Overflakkee.

Drie Rotterdamse wethouders nodigen u van harte uit om naar deze bijeenkomst te komen. Het zijn wethouders Ronald Schneider (Stedelijke Ontwikkeling en Integratie), Hugo de Jonge (Onderwijs, Jeugd en Zorg) en Joost Eerdmans (Veiligheid, Handhaving en Buitenruimte).

Kom 3 februari naar Rotterdam!

Als je als stad constateert dat steeds meer gezinnen in je stad wonen, dan heb je de verplichting om de kinderen veilig op te laten groeien en hen alle mogelijkheden te geven om zich te ontplooien. Geen gemakkelijke opgave.

De stad is steeds dichter bebouwd, waardoor de speelruimte schaarser wordt en de druk op de buitenruimte toeneemt. Burgerparticipatie is inmiddels de norm. Integraal werken is noodzakelijk, maar niet altijd gemakkelijk te realiseren.

Allemaal vraagstukken die Rotterdam aanpakt. Deels succesvol, maar deels wil men ook graag leren van de manier waarop andere steden omgaan met deze uitdagingen.

  • Deelnemers gaan 3 februari mee op een tocht door de stad om best practices rondom burgerparticipatie, buitenspeelbeleid, de woningbouwopgave en het onderwijs te bekijken.

Voor wie?

Collega-wethouders van onderwijs en gezondheidszorg, maar ook ambtenaren die zich bezighouden met kindvriendelijke steden zijn van harte welkom. Neem vooral ook maatschappelijk partners mee om met elkaar het thema ‘het opgroeiende kind in de stad’ te bespreken.

Uitnodiging, programma en aanmelden

 Child Friendly Cities is een internationaal platform van gemeentebestuurders, gemeenteambtenaren en andere geïnteresseerden, gericht op het ontwikkelen en bevorderen van innovatief jeugdbeleid op lokaal niveau. De rechten van het kind zijn daarbij een belangrijk uitgangspunt. Deelname aan het netwerk biedt gemeenten de kans om inspiratie op te doen en kennis, ervaringen en voorbeelden uit te wisselen.