Nieuwsbrief over 18-plussers: 18 jaar en dan?!

Op 18-jarige leeftijd krijgt een jongere de rechten en plichten die horen bij een volwassene. Voor kwetsbare jongeren een moeilijke overgang. Aan gemeenten de taak om ondersteuning aan hen goed te laten lopen. NJi en VNG pakken dit onderwerp samen op: lees de eerste nieuwsbrief. 

          

November-nieuwsbrief 

In de nieuwsbrieven leest u goede voorbeelden, actuele ontwikkelingen en informatiebijeenkomsten. In deze eerste editie leest u onder meer over: 

  • Gemeente Almere: Choose2improve
    Choose2improve biedt op een laagdrempelige manier onderwijs op maat aan jongeren die niet meer naar school gaan of werken. De voorziening is opgezet door Kwintes en richt zich op jongeren van 17 tot 23 jaar. 
  • Gemeente Gooise Meren: Plan 18
    De gemeente Gooise Meren werkt met Plan 18. Vlak voordat een jongere met jeugdhulp 17 jaar wordt, neemt de gemeente contact op met de jongere en doet het voorstel om Plan 18 op te starten. Plan 18 is een manier om gestructureerd en planmatig te werken aan alle onderwerpen, regelingen en verplichtingen die een jongere tegenkomt op weg naar volwassenheid.
  • Berlijn als voorbeeld aanpak kwetsbare jongeren
    Vertegenwoordigers van het Ministerie van VWS en VenJ, de VNG, diverse landelijke organisaties en twaalf gemeenten gingen in november naar Berlijn om te kijken hoe onze oosterburen de aanpak van kwetsbare jongeren rond 18 jaar organiseren.

Meld u aan voor de nieuwsbrief! 

Meer informatie

201606_handreiking_van_18_min_naar_18_pl