Kom naar de estafette Onderwijs-Jeugdhulp op 27 oktober

De samenwerking tussen onderwijs en jeugdhulp kan beter. Hoe geef je die verbinding vorm in de praktijk? Kom zelf kijken hoe andere gemeenten en jeugdhulpinstellingen dat samen al succesvol doen. Schrijf u in voor een praktijkbezoek op vrijdag 27 oktober.

De estafette biedt een mooie kans om te kijken hoe de samenwerking tussen onderwijs en jeugdhulp vorm krijgt. De initiatiefnemers voor de estafette zijn PO-Raad, VO-raad, VNG, NJi en ministeries OCW en VWS.

Praktijkvoorbeeld dat op 27 oktober de deuren opent is Rotterdam!

Gemeente Rotterdam pioniert in passend onderwijs. Maak kennis met hun inspirerende voorbeelden als Leerrecht en Kinderen In Delfshaven (KID).

Rotterdam stroopt al ruim twee jaar zijn mouwen op. Met als doel het goed toerusten van basisscholen, zodat kinderen die extra ondersteuning nodig hebben zoveel mogelijk naar een gewone basisschool in hun eigen buurt kunnen.

Maar hoe doet Rotterdam dat nu precies? Wat zijn de uitgangspunten, de successen, maar ook de knelpunten in zo’n grote, diverse stad?

Hugo de Jonge (wethouder Onderwijs, Jeugd en Zorg) en Nicole Teeuwen (directeur-bestuurder van PPO Rotterdam) geven u een kijkje in de vooruitstrevende ondersteuning van Rotterdamse kinderen. Twee praktijkvoorbeelden worden uitgelicht.

Bekijk hier de volledige uitnodiging en schrijf u in voor een van de locaties via de aanmeldlink

Ondersteuningsprogramma

Gemeenten en onderwijsverbanden zijn beide verantwoordelijk voor de hulp aan kinderen. Om u te helpen bieden wij u het ondersteuningsprogramma Jeugdhulp & Onderwijs aan. Maak er gebruik van!