Participatie van cliënten

Titel aanpak 

De stem van de cliënt

Regio's 

Regio Alkmaar, Regio West Friesland, Regio Gooi - & Vechtstreek, Regio Zuid Kennemerland, Regio IJmond 

Betrokken gemeenten 

Hollands Kroon, Schagen, Den Helder, Texel, Stede Broec, Enkhuizen, Drechterland, Medemblik, Opmeer, Koggenland, Hoorn, Alkmaar, Bergen NH, Castricum, Heiloo, Heerhugowaard, Langedijk, Uitgeest, Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmerliede & Spaarnwoude, Heemskerk, Heemstede, Velsen, Zandvoort, Blaricum, Bussum, Hilversum, Huizen, Laren, Muiden, Naarden

Betrokken GI’s / aanvragers

De Jeugd- & Gezinsbeschermers, William Schrikker Groep en beide cliëntenraden

Kenmerken aanpak

  • Door middel van dit project wil men de stem van de cliënt structureel inbedden in de reflectieve praktijk van het dagelijks werk van de jeugdbeschermers. Zowel op het niveau van de individuele cliënt, de jeugdzorgwerker als op organisatieniveau.
  • Het doel is om de effectiviteit van de begeleiding te vergroten door de samenwerkingsrelatie met de cliënt te verbeteren en de aansluiting bij de meningen, wensen en krachten van het gezin te verscherpen.
  • Dit wordt bereikt door beter te reflecteren op de samenwerkingsrelatie, door de keuzemogelijkheden van de cliënt te vergroten, door nadrukkelijk en actief de cliënt naar zijn mening te vragen over het werk van de jeugdbeschermers en door de positie van de cliënt te verstevigen.
  • Het project bestaat uit deelprojecten waarin vier initiatieven gerealiseerd worden die de stem van de cliënt een centrale plaats geven. De opgedane kennis, ervaringen, instrumenten, tips, etc. worden gebundeld in een Kenniswijzer voor ketenpartners.

Documenten

Nog niet beschikbaar

Contactpersonen gemeenten

Projectleider

Meer informatie

button-in-kaart-inspiratiekaart-jeugdbes