Global Goals: daag uw ondernemers uit tot verduurzaming

Roep de ondernemers in uw gemeente op om ondernemende en financierbare ideeën rondom afval, circulaire economie en de energietransitie in te dienen voor de Global Goals Social Impact Challenge. Goede ideeën maken kans op financiering vanaf een bedrag van €100.000. Verspreidt u de Call for Action?

Met de Global Goals Social Impact Challenge brengen VNG en BNG Bank ondernemers, gemeenten en financiering bij elkaar. 

Wat houdt de Challenge in?

Via de Global Goals Social Impact Challenge zoeken BNG Bank en VNG ondernemers die creatieve oplossingen hebben voor de problematiek rondom duurzame productie en consumptie, die specifiek wordt geadresseerd in Global Goal 12. De ideeën of concepten moeten relevant zijn voor de implementatie van het duurzaamheidsbeleid van meerdere gemeenten. Zo geven we enerzijds ondernemers de kans om een idee uit te werken, en bieden we gemeenten anderzijds een concreet actieformat of creatieve oplossing die te gebruiken is voor de implementatie van de duurzaamheidsagenda.

Wat houdt het in voor gemeenten?

Met deze Challenge bieden BNG Bank en VNG aan alle Nederlandse gemeenten de mogelijkheid om met ondernemers op zoek te gaan naar oplossingen voor de uitvoering van de duurzaamheids- of Global Goals-agenda. De thema’s van het vraagstuk –circulaire economie, afval, energietransitie, die samenkomen in Global Goal 12: ‘verantwoorde consumptie & productie’– zijn tot stand gekomen door de input van gemeenten. Nu zijn de ondernemers aan zet! Daarom vragen wij u de Call to Action in uw gemeente te verspreiden.

Wat vragen wij van u?

We vragen u de Call to Action (zie onderstaande links) te verspreiden onder ondernemers in uw gemeente. Bijvoorbeeld naar ondernemershuizen, start-up hubs, et cetera. Gemeenten weten als geen ander hoe we ondernemers in hun omgeving kunnen bereiken; en door verspreiding van de Call to Action biedt uw gemeente ondernemers met een duurzaam idee een mooie kans.

Gemeenten4GlobalGoals

De Challenge wordt door BNG Bank en VNG georganiseerd onder de koepel van de Gemeenten4GlobalGoals campagne. In 2017 zijn VNG en BNG Bank een samenwerkingsovereenkomst aangegaan om gemeenten te stimuleren concreet invulling te geven aan de Global Goals. Voor meer informatie over de Gemeenten4GlobalGoals campagne, of over wat het inhoudt om Global Goals gemeente te zijn, kunt u terecht bij GlobalGoals@VNG.nl.

Meer informatie