Doet uw gemeente ook mee aan de enquête over Global Goals?

Bent u benieuwd hoe gemeenten wereldwijd werken aan het behalen van de Global Goals? En wilt u laten zien hoe uw gemeente hieraan bijdraagt? Vul dan nu de jaarlijkse enquête van de wereldwijde koepelvereniging van lokale overheden (UCLG) in en laat zien hoe uw gemeente werkt aan een duurzame wereld!

De enquête draait met name om hoe gemeenten in de praktijk met de Global Goals werken, hoe de Global Goals verbonden worden met de lokale context, en de impact van de Goals op partnerschappen en gedecentraliseerde samenwerking. 

Wilt u meedoen? Download dan de enquête en stuur de resultaten voor 15 april 2019 naar GlobalGoals@VNG.nl. Wij delen uw inzending vervolgens met de koepelverenigingen PLATFORMA en UCLG.

Resultaten 

De resultaten van de enquête dienen als basis voor rapportages van de internationale koepelverenigingen van lokale overheden. De resultaten van de enquête van 2018 zijn vorig jaar verwerkt in het UCLG-CEMR rapport: SDG: How Europ'es towns and regions are taking the lead. Het rapport geeft een unieke inkijk op lokale en regionale overheden wereldwijd en hun rol in, en bijdrage aan, het bereiken van de belangrijkste wereldwijde ontwikkelingsagenda's.

Daarnaast worden de resultaten verwerkt in de PLATFORMA- CEMR-publicatie en rapporteert UCLG aan het High-Level Political Forum van de Verenigde Naties: 'Towards the Localization of the SDGs',

UCLG

UCLG (United Cities and Local Governments) is de wereldwijde koepelvereniging van lokale en regionale overheden. PLATFORMA is een pan-Europese coalitie van 30 lokale en regionale overheden en hun verenigingen die samen werken aan internationale samenwerking en ontwikkeling.

Meer informatie