Agenda over Internationaal

16 sep

Loop met ons mee! Dat is dit jaar het thema van de Europese Mobiliteitsweek die plaatsvindt van 16 tot en met 22 september. Het thema is lopen en fietsen.

25 sep

25 september, 4 jaar nadat de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) door de VN zijn aangenomen, wordt de eerste balans in New York opgemaakt. In het tropeninstituut wordt op dezelfde dag de SDG Action Day georganiseerd. VNG International verzorgt een sessie over de Global Goals en de Omgevingswet.

10 okt

Steeds meer steden worden wereldwijd geconfronteerd met de commercialisering van de woningmark in de stad dat voor een directe impact zorgt voor de levensomstandigheden van de inwoners. Hierover gaan burgemeestersen politieke en technische vertegenwoordigers met elkaar in gesprek.

28 okt

Onder het thema bestuurlijke moed en de titel ‘Wie Durft’ komen stedelijke professionals, wetenschappers, maatschappelijke organisaties visionairs en burgers met lef samen voor kennisuitwisseling over en inspiratie voor economisch sterke, duurzame, toekomstbestendige én leefbare steden.