Eerste calls WiFi4EU binnenkort open - wees er snel bij!

Door de aanpassing van het CEF-Werkprogramma is het WiFi4EU-initiatief van de Europese Commissie weer een stap dichterbij. Met WiFi4EU wil de Commissie Juncker gratis wifi beschikbaar stellen in Europese dorpen en steden. Volgens de planning worden de eerste calls dit jaar nog opengesteld.

Met het oog op de bevordering van digitale inclusie, moet WiFi4EU het aanbod van gratis lokale draadloze connectiviteit doelgericht ondersteunen. Voor het initiatief van de Commissie is in totaal €120 miljoen beschikbaar. In het vorige week aangepaste CEF-Werkprogramma 2017 wordt het WiFi4EU-initiatief nader uitgewerkt.

Eerste call

De eerste call wordt alleen opengesteld voor gemeenten en verenigingen van gemeenten die in het belang van een of meer van hun leden optreden. De projecten zullen worden behandeld volgens het ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’ principe.

  • In het aangepaste CEF-Werkprogramma 2017 staat aangegeven dat de eerste call in het kader van het WiFi4EU-initiatief met een budget van € 15 miljoen gepland staat voor het vierde kwartaal van 2017 en zal sluiten in het eerste kwartaal van 2018.
  • De financiering betreft ongeveer € 15.000,- per voucher.
  • Daarnaast komt er budget beschikbaar voor de ontwikkeling van een WiFi4EU-portaal en app voor eindgebruikers en leveranciers van wifi-apparatuur.

Voorinschrijving

Uit het CEF-Werkprogramma wordt duidelijk dat aanmelding enkele weken voor de formele openstelling van de calls al mogelijk wordt, zodat gemeenten ruimschoots de tijd hebben om de noodzakelijke online-formulieren in te vullen en contact op te nemen met installatiebedrijven.

  • Via de WiFi4EU-website van de Commissie en de berichtgeving van Europa decentraal wordt u de komende maanden op de hoogte gehouden.

Meer informatie