Doe mee aan de duurzame Cities100 ranglijst

Het wereldwijde metropolennetwerk C40 zoekt deelnemers met vooruitstrevende projecten rond klimaatverandering. Deelnemers van over de hele wereld maken kans om opgenomen te worden in de Cities100 ranglijst.

Aanmelding kan tot en met 24 Mei. Deelname staat open voor steden en gemeenten.

Over C40

C40 is een wereldwijd netwerk van 94 metropolen. Zowel Rotterdam als Amsterdam zijn aan C40 verbonden. Deze metropolen zetten zich via het netwerk in voor het tegengaan van klimaatsverandering door middel van internationale samenwerking en kennisoverdracht.

Duurzame ontwikkeling

Het doel van de ranglijst is het uitlichten van projecten voor de bestrijding van klimaatverandering en het stimuleren van duurzame ontwikkeling. Aangemelde projecten worden ingedeeld in twaalf verschillende categorieën: duurzame mobiliteit, duurzaam afvalbeleid, efficiënt energiebeheer, schone energie, duurzame financiering, aanpassingsvermogen, lange termijn klimaatplanning, draagvlak onder burgers, inclusieve klimaatactie, luchtkwaliteit, duurzame voedselsystemen en water management.

De ranglijst van de beste honderd projecten zal in oktober tijdens de C40 conferentie in Kopenhagen bekend gemaakt worden.

Meer informatie