Benieuwd naar bijdragen van de EU in uw regio?

Het Europees Parlement heeft onlangs de website ‘What does Europe for me’ gelanceerd. U kunt aan de hand van een interactieve kaart en concrete voorbeelden zien welke positieve bijdrage de EU heeft geleverd in uw stad, gemeente of regio.

Ook biedt de website een overzicht van hoe de EU het dagelijks leven van haar burgers beïnvloedt. 

Bijdrage Europese Unie in uw regio 

U kunt voor meer dan 1.400 Europese regio’s en steden opzoeken wat voor steun de EU heeft verleend. Via een interactieve kaart kunt u zien welke Europese projecten hebben plaatsgevonden in uw regio en het verwijst naar handige informatiebronnen. U kunt niet alleen per Nederlandse provincie een overzicht vinden, maar ook voor onder meer de Achterhoek, de Veluwe, regio Gooi en Vechtstreek en Zaanstad. 

Europa en haar burgers

De website laat ook zien hoe de EU het dagelijks leven van haar burgers beïnvloedt. Het Parlement beschouwt Europese burgers als belangrijke partner op zowel lokaal als regionaal niveau. Het biedt praktische informatie over verschillende werksectoren, gezondheidszorg, reizen, veiligheid, consumentenkeuzes en sociale rechten. Tot slot kunt u papers vinden van EU-beleidsresultaten met een focus op de publieke opinie, met betrekking tot de huidige Parlementsperiode en de toekomst. 

Meer informatie