Horst aan de Maas wint Europese duurzaamheidsprijs 2019

De gemeente Horst aan de Maas heeft 21 juni de European Green Leaf Award in ontvangst mogen nemen in Nijmegen. Naast Nijmegen als European Green Capital in 2018, mag nu nóg een Nederlandse gemeente de titel dragen van duurzame Europese gemeente in 2019.

Wat is de European Green Leaf Award?

De European Green Leaf Award is een prestigieuze Europese duurzaamheidsprijs die sinds 2015 elk jaar wordt uitgereikt aan steden en gemeenten met een inwoneraantal onder de 100.000. De prijs erkent inspanningen van steden en gemeenten voor het milieu, met specifieke aandacht voor initiatieven die zorgen voor ‘groene’ groei en nieuwe banen.

EGLA 2019: Gemeente Horst aan de Maas

Horst aan de Maas mag zichzelf in 2019 European Green Leaf noemen omdat de gemeente uitzonderlijk heeft gepresteerd op het gebied van duurzaamheid. Er werden vijf initiatieven gepresenteerd aan de jury:  Energie Kronenberg, Trendsportal, Groenagenda, BrightBox en het afvalbeleid van de gemeente.

Horst aan de Maas onderscheidde zich volgens de jury door de grote rol die inwoners krijgen én nemen bij initiatieven op het gebied van duurzaamheid. Het prijzengeld van 75.000 euro dat Horst aan de Maas ontvangt, wordt in nieuwe duurzaamheidsprojecten gestoken.

European Green Capital Award

Naast de European Green Leaf Award is ook bekend gemaakt dat Lissabon de European Green Capital wordt van 2019. Deze prijs wordt uitgereikt aan duurzame

steden met een inwoneraantal van boven de 100.000. Nijmegen is dit jaar de European Green Capital.

Meer informatie

Meer informatie over de initiatieven