Europese Mobiliteitsweek 2019: aanmelden kan vanaf nu

Duurzame mobiliteit op de kaart in gemeenten in heel Europa. Dat is het idee van de Europese Mobiliteitsweek, van 16 t/m 22 september. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat nodigt Nederlandse gemeenten uit om eraan deel te nemen.

De Europese Mobiliteitsweek staat dit jaar in het teken van lopen en fietsen onder het motto ‘Loop met ons mee!’. Nederlandse gemeenten kunnen aansluiten met activiteiten, acties en maatregelen gericht op lopen en fietsen. Of met andere initiatieven gericht op duurzame mobiliteit. Ook andere organisaties kunnen hun initiatief aanmelden als MobilityAction.

Deelnemen kan op verschillende manieren:

  • Het organiseren van een activiteit in de week van 16 tot en met 22 september.
  • Met permanente maatregelen gericht op duurzame mobiliteit.
  • Het organiseren van acties voor duurzame mobiliteit in het hele jaar en die aan te melden als MobilityAction.

 Nijmegen

In 2018 deed een recordaantal van 2792 gemeenten mee aan de Europese Mobiliteitsweek. Er werden twee awards uitgereikt: de award voor grote gemeenten ging naar Lissabon, die voor kleine gemeenten naar Lindau. In Nederland kreeg Nijmegen veel waardering voor een opvallend programma, waarbij de Waalbrug werd afgesloten voor een grote picknick en uitprobeerdagen voor e-bikes werden georganiseerd, en experimenten met deelauto’s en waterstofauto’s. Ook waren gratis dagkaarten beschikbaar voor openbaar vervoer in de regio. 

Aanmelden

Gemeenten kunnen zich aanmelden voor de Europese Mobiliteitsweek via het Nederlandstalige aanmeldformulier op de website. MobilityActions kunnen door iedere organisatie worden aangemeld via dit formulier (Engelstalig). 

Meer informatie