OECD Forum over lokale economische ontwikkeling

dinsdag 10 december 2019

OECD (Organisatie voor economische coöperatie en ontwikkeling) houdt op 10 en 11 december het jaarlijks forum over lokale economische ontwikkeling. Lokale experts presenteren succesvolle aanpakken.

Hoe help je burgers met een achterstand tot de arbeidsmarkt mee te komen in de nieuwe economie? Hoe gebruik je sociale innovatie om een inclusieve lokale economie te creëren?  Hoe zet je programma’s op voor de omscholing van burgers, zodat hun vaardigheden aansluiten om de (toekomstige) arbeidsmarkt? Deze en andere vragen worden besproken tijdens de sessie. 

Gemeenten kunnen zelf ook voorbeelden van goede programma’s op het gebied van sociale innovatie, creatieve industrieën en werkgelegenheid presenteren. De aanmeldperiode daarvan loopt tot 1 november.

Locatie en tijd

  • Antwerpen
  • Dinsdag 10 en woensdag 11 december

Doelgroep

Gemeenteambtenaren en bestuurders met portefeuilles gerelateerd aan economische ontwikkeling, (sociale inclusie op) de arbeidsmarkt en sociale innovatie. Daarnaast komen er vertegenwoordigers van nationale overheden, non-gouvernementele organisaties, uitzendbureaus en bedrijven.

Kosten

Deelname is kostenloos.

Aanmelden

Meer informatie