Regiobijeenkomst: informatiebeveiliging (Rotterdam)

maandag 23 april 2018

In maart en april 2018 organiseert de IBD verspreid over het land meerdere regiobijeenkomsten over informatiebeveiliging binnen het gemeentelijk domein. Deelnemers kunnen kiezen tussen twee workshops, adviesvaardigheden en bewustwording.

Dit is de vierde en laatste bijeenkomst in een reeks. Zie voor de overige bijeenkomsten de agenda.

Workshop 1: Adviesvaardigheden

De CISO zit als spin in het ISMS web van de gemeente, er zijn erg veel touwtjes om aan te trekken en de CISO is een ware duizendpoot. Alle onderwerpen hebben recht op aandacht en de CISO is ook nog eens verantwoordelijk voor het effectief neerzetten van informatieveiligheid. Maar nu dan de hamvraag: Hoe effectief bent u als CISO, lukt alles of zou het beter kunnen, hoe communiceert u, waarom begrijpen anderen u niet? De CISO communiceert met lijnmanagers en de top, dat vereist onder andere dat de boodschap anders wordt gegeven. Na deze workshop heeft u handvatten om de lijnmanager te mobiliseren en activeren meer met informatieveiligheid te doen. Ook kunt u mogelijk de boodschap effectiever overbrengen naar de top. Het eindresultaat is dan ook dat de informatieveiligheid van de gemeente als geheel verbetert. Bij deze workshop wordt u een spiegel voorgehouden, gaan we in discussie met andere CISO’s en gaat u ook zelf aan het werk.

Workshop 2: de factor mens: waarom bewustwordingscampagnes niet werken

U heeft al regelmatig een bewustwordingscampagne gedaan, iedereen is er positief over, maar toch lijken alle medewerkers alle tips en trucs al na een paar weken te zijn vergeten. Herkent u dit? Dan is deze workshop voor u bedoeld. We gaan in op de factor mens en behandelen de meest voorkomende misverstanden over de beïnvloeding van gedrag. In de workshop leert u waarom uw campagnes in het verleden maar zo kort effect hebben gehad en werkt u samen met de andere deelnemers aan een checklist voor een bewustwordingscampagne met blijvend effect.

Locatie en tijd

12.00-16.00, lunch tussen 12.00 en 13.00.
Stadhuis, Coolsingel 40, 3011 AD Rotterdam.

Doelgroep

Voor gemeenten, intergemeentelijke sociale diensten en belastingsamenwerkingen, specifiek degenen die belast zijn met het onderwerp Informatiebeveiliging binnen een gemeente (CISO/CSO, VCIB’s/ACIB’s, IBF, beveiligingsadviseurs, adviseurs informatiebeveiliging en beleidsmedewerkers informatiebeveiliging).

Kosten

Geen

Aanmelden

Meer informatie

Organisator: 
Informatie Beveiligingsdienst