Gesprekstafel 5G en glasvezel in je gemeente

dinsdag 22 oktober 2019

5G is nodig om het groeiend dataverkeer te ondersteunen. Om de ontwikkelingen voor te bereiden houden de ministeries van EZ en BZK samen met de VNG in oktober zeven regionale gesprekstafels.

Op de bijeenkomst wordt gesproken over hoe gemeenten zich kunnen voorbereiden op de nieuwe digitale infrastructuur, de kansen die dit biedt en wat ze nodig hebben om de uitrol te faciliteren. Daarnaast verkennen we rijk en gemeenten de komende maanden gezamenlijk kunnen optrekken om tot een spoedige uitrol van 5G en glasvezel te komen in Nederland. Het ministerie neemt de informatie mee naar het bestuurlijk overleg dat plaatsvindt in november tussen onder meer de staatssecretaris van het ministerie van EZK, mobiele operators en lokale bestuurders. 

Tijdens de bijeenkomst worden workshops aangeboden over: 

  1. Mobiele infrastructuur: 5G en antennebeleid 
  2. Vaste infrastructuur: onder meer de uitrol van glasvezel
  3. Straling en gezondheid
  4. 5G en innovatie

NB: Zie voor de overige bijeenkomsten onze agenda

Locatie en tijd

  • Den Bosch, Provinciehuis, Brabantlaan 1
  • Dinsdag 22 oktober, 10:30 – 17:00 uur

Doelgroep

De regionale gesprekstafels zijn bedoeld voor ambtenaren stadsbeheer, ruimte en economie. Ook medewerkers van provincies en metropoolregio’s kunnen zich aanmelden. Voor de workshop over ‘straling en gezondheid’ zijn ook medewerkers van de GGD’en uitgenodigd.

Kosten

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden

Meer informatie