Dienstverlening aan inwoners en ondernemers

Burgers en bedrijven moeten hun zaken met gemeenten digitaal kunnen afhandelen. Dit wordt gerealiseerd door het opzetten van portals, zoals overheid.nl en het Digitaal Ondernemersplein. Daarnaast werken wij mee aan de realisatie van gepersonaliseerde voorzieiningen zoals MijnOverheid.nl en de Berichtenbox.nl.

MijnOverheid - toolkit

Op MijnOverheid hebben burgers overzichtelijk, veilig en gemakkelijk toegang tot de overheid. MijnOverheid heeft een digitale toolkit ontwikkeld die gemeenten kunnen gebruiken om burgers te informeren over MijnOverheid.

E Herkenning

eHerkenning

eHerkenning is het authenticatiemiddel om als bedrijf digitaal zaken te doen met de overheid. Dankzij authenticatie met bijvoorbeeld een sms of een combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord, hebben bedrijven niet meer een verzameling van inlogcodes, wachtwoorden of meerdere sets aanmeldgegevens nodig voor afzonderlijke overheidsorganisaties.

 

14+ netnummer

Met het 14+netnummer is één telefonische ingang voor gemeenten gerealiseerd. Elke inwoner in Nederland kan met dit nummer gemakkelijk zijn gemeente bellen. Het bestaat uit het cijfer 14 plus het netnummer van de gemeente. Zo belt u de gemeente Olst-Wijhe op 14 0570 en de gemeente Amsterdam op 14 020.