Oproep ontwikkeltraject Anders werken aan stad, dorp en land

Doet u ook mee met het Ontwikkeltraject Omgevingswet? Binnen dit traject bouwen gemeenten onder begeleiding van ervaren stadmakers hun lokale netwerk uit en gaan ze samen met hun lokale partners én ontwerpers aan de slag met actuele ruimtelijke en maatschappelijke opgaven uit eigen gemeente.

Wat is het?

Het ontwikkeltraject is een samenwerking tussen Democratie in Actie en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, en bouwt voort op bestaande kennis en ervaring van een netwerk van stadslabs. In deze labs werken collectieven van betrokken bewoners, ondernemers en ontwerpers samen met culturele en maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen en lokale overheden aan toekomstbestendige steden en dorpen. De labs mobiliseren de energie en kracht van de lokale gemeenschap rond concrete interventies in de praktijk.

Dit DiA-Ontwikkeltraject kent drie leerlijnen:

  1. leefbaarheid
  2. duurzaamheid
  3. stedelijke transformatie.

Voor wie?

We zoeken gemeenten die samen met hun lokale partners aan de slag willen met actuele ruimtelijke en maatschappelijke opgaven in hun eigen gemeente. Per leerlijn gaan vijf gemeenten aan de slag. 

Bent u wethouder, raadslid en/of ambtenaar en op zoek naar nieuwe manieren om samen met uw partners de leefbaarheid, duurzaamheid of stedelijke transformatie van uw gemeente aan te pakken? Meld dan uw gemeente uiterlijk 18 december aan voor deelname. Onder 'Meer informatie' leest u de voorwaarden en hoe u zich kunt aanmelden. 

Meer informatie