Kom naar de Dag van de Lokale Democratie!

Ervaar in de praktijk hoe veelzijdig lokale democratie is en hoe een sterke lokale democratie helpt bij de oplossing van grote maatschappelijke vraagstukken. Laat u inspireren door mogelijkheden om de lokale democratie te versterken. Kom 16 november naar de Dag van de Lokale Democratie! 

            >> Naar het inschrijfformulier <<

Naar verwachting zo'n 750 lokale bestuurders, ambtenaren, raadsleden, inwoners en professionals komen bij elkaar in de Prodentfabriek in Amersfoort. U kunt kiezen uit verschillende workshops, lezingen, presentaties en debatten. In de ‘Democratische winkel’ op het festivalterrein vind u de nieuwste en beste producten waarmee u kunt werken aan een sterkere lokale democratie. 

Sessies op locatie

Daarnaast zij er sessies op locatie buiten het festivalterrein, oftewel waar het écht gebeurt. Daar ervaart u de lokale democratie in de praktijk, zoals hoe zeggenschap volledig kan worden overgedragen aan bewoners, hoe bewoners van het gas af gaan, of nieuwe vergadervormen van de raad.

Meer informatie 

Kijk voor het programma en alle praktische informatie op:

De Dag van de Lokale Democratie is een initiatief van het ministerie van BZK, de VNG, het NGB, de Wethoudersvereniging, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, de Vereniging van Giffiers en de Vereniging van Gemeentesecretarissen.