Nieuwe ondertekenaars manifest Iedereen doet mee!

Vandaag tekenden gemeenten Sittard-Geleen, Beek en Stein het manifest Iedereen doet mee!. Daarmee zijn zij de eerste gemeenten die zich aansluiten bij de groep koplopers uit het VNG-project Iedereen doet mee! dat ervoor wil zorgen dat alle gemeenten aan de slag gaan met het VN-Verdrag Handicap.

'Sittard-Geleen streeft naar een samenleving waarin iedereen naar vermogen kan meedoen, met of zonder beperking', vertelt wethouder Leon Geilen. 'In de Westelijke Mijnstreek wordt al hard gewerkt aan een inclusieve samenleving. Door de ondertekening van het manifest laten we samen met Beek en Stein zien dat iedereen er bij hoort en dat niemand uitgesloten mag worden. De betrokkenheid en inbreng van de ervaringsdeskundigen is hier onmisbaar bij.'

Naast de wethouders Leon Geilen (Sittard-Geleen), Thijs van Es (Beek) en Hub Janssen (Stein) ondertekenden ook Herman Evers en Bert van den Berg namens Commissie Sittard-Geleen Inclusief, Anita Boekelman-Jansen namens Platform Beek voor Iedereen en Else de Bont namens Sociale Inclusie Panel Stein het manifest.

Meer informatie

Ook andere gemeenten die zich actief (willen) bezighouden met het VN-Verdrag Handicap en willen werken aan een inclusieve samenleving kunnen het manifest tekenen: