André Kuipers over samenwerken op VNG Congres

Samenwerken is dé uitdaging voor het hedendaagse gemeentebestuur. Met inwoners, bedrijven, andere gemeenten, ketenpartners en in coöperaties. Maar hoe doe je het? Ruimtevaarder André Kuipers en bergbeklimmer Melvin Redeker hebben daar hun eigen kijk op.

Ze vertellen over hun ervaringen bij de middagsessie Ruimte voor samen organiseren op het VNG Jaarcongres. André Kuipers heeft aan den lijve ervaren hoe belangrijk inspiratie en motivatie zijn om tot goede samenwerking te komen. Alleen door het groepsbelang centraal te stellen bereik je je doel in de ruimte.

Groep en individu

Melvin Redeker vertelt over het geheim van een succesvolle expeditie. Hij is bekend als beklimmer van steile bergwanden en weet hoe alleen samenwerking in de groep tot het halen van de top leidt.
In de zaal waar het verdrag van Maastricht gesloten is, en waar aansluitend de ontvangst door de gemeente Maastricht wordt gehouden, bespreken de deelnemers samen met André Kuipers en Melvin Redeker de dilemma’s van samen organiseren en goed samenwerken: ga je voor jezelf of voor de groep? Geef je vertrouwen of houd je controle? Deze sessie wordt georganiseerd door VNG Realisatie en de Vereniging van Gemeentesecretarissen.

VNG Jaarcongres

Het VNG Jaarcongres wordt gehouden in Maastricht op dinsdag 26 en woensdag 27 juni. Het thema is dit jaar 'Over grenzen'. Problemen van deze tijd houden zich niet aan grenzen. Niet aan gemeente- of landsgrenzen en niet aan grenzen tussen vakgebieden en dossiers. Dat vraagt om bestuurders die over grenzen heen durven stappen. 

Meer informatie