Interbestuurlijk programma (IBP)

Overheden werken samen aan grote maatschappelijke opgaven

Maatschappelijke opgaven zoals de energietransitie, bouwen van nieuwe woningen of de aanpak van schulden vragen om goede samenwerking van alle overheden. Het Interbestuurlijk Programma (IBP) wil die samenwerking tussen het Rijk, gemeenten, provincies en waterschappen verbeteren.

We hebben gezamenlijke ambities en heldere regels afgesproken voor samenwerking op basis van gelijkwaardigheid en wederkerigheid. Lees verder

Het Interbestuurlijk programma in anderhalve minuut: bekijk de animatie

 

In het Interbestuurlijk programma worden verschillende opgaven behandeld die zich niet beperken tot de grenzen van een gemeente of regio.

Meer weten over het Interbestuurlijk programma? Bekijk de animatie.

Blijf op de hoogte via de Overheid van Nu

Wilt u op de hoogte zijn blijven van de laatste verhalen over interbestuurlijk samenwerken? Meld u dan aan voor de maandelijks nieuwsbrief van de Overheid van Nu. Hierin staan interessante verhalen van gemeenten, provincies, waterschappen en het Rijk over interbestuurlijk samenwerken, nieuws over het programma, en bijeenkomsten die relevant zijn voor uw werk. 

Waarom gaan we anders samenwerken?

Jantine Kriens, Algemeen directeur van de VNG, legt hier de aanleiding en het belang van het Interbestuurlijk Programma uit. Lees verder