Top conferentie: Help de Zeeuwen nog beter samen te werken

De overheid geeft regionale samenwerking diverse impulsen. Ook op de Zeeuwse eilanden, waar men van oudsher is gewend om de eigen boontjes te doppen. Om de kracht van de eilanden optimaal te benutten werken de Z4 (Goes, Middelburg, Terneuzen en Vlissingen) steeds meer samen. 

Ook andere regionale samenwerkingsverbanden komen er voorzichtig van de grond. Dit onderwerp is voeding voor één van de casussen tijdens de VNG Ambtelijke Top conferentie op 22 maart.

De verantwoordelijke wethouder in Goes vraagt om met hem mee te denken: hoe kunnen we de regionale samenwerking verder versnellen?

Masterclasses samenwerken

Samenwerken is één van de belangrijkste pijlers van de conferentie en komt ook tijdens de masterclasses ruimschoots aan bod:

  • Organisatiedeskundige Daniël Wolfs (en auteur van ‘Magic Makers’) geeft een masterclass over samenwerken in de gemeentelijke organisatie en de rol van leiderschap daarbij. Hij laat u ervaren wat het is om uit te gaan van uw verbindende kracht op weg naar memorabele resultaten.  
  • Gemeentesecretarissen Jan van Ginkel (Zaanstad) en Pieter Jeroense (Alphen aan den Rijn) laten u zien hoe zij ‘Samen Organiseren’ in hun gemeenten vormgeven
  • Secretaris Kees Praamstra van de regio Zwolle schetst u de ervaringen van de pilot ‘Maak Verschil’ aldaar.
  • Vier ambitieuze gemeentesecretarissen gaan met elkaar in debat over hoe je in regionaal verband tot betere samenwerking kan komen, met het oog op innovatie en economische groei. 

Neem uw MT-leden mee!

Met twintig best practices op de centrale markt, zeven pecha kucha’s, acht masterclasses, vier theatersessies, vier persoonlijke verhalen en vlammende debatten staat u een inspirerende dag te wachten. Onze tip: neem uw collega’s uit het MT mee. Dan profiteert u optimaal van deze relevante dag.

Meer informatie

We verwelkomen u graag op 22 maart, de toegang is gratis. Schijf u direct in op: