Online magazine over ervaringen Proeftuinen Maak Verschil

Zes regio's pasten de afgelopen maanden als Proeftuinen de aanbevelingen toe van het rapport 'Maak verschil'. Er zijn aansprekende resultaten bereikt, dit biedt inspiratie voor alle regio’s in Nederland.

Er is een online magazine verschenen met informatie over de voortgang van de Proeftuinen, de bevindingen, de resultaten en het vervolg. Tijdens een conferentie (eind maart) lieten de proeftuinregio's (Noordoost Fryslân, Metropoolregio Amsterdam, Stedelijk Gebied Eindhoven, Regio Zwolle, Drechtsteden en Zeeland) al zien hoe je in korte tijd de regionale samenwerking kunt versterken en versnellen,

Maak verschil

Het rapport ‘Maak verschil: krachtig inspelen op regionaal-economische opgaven’ werd opgesteld door de Studiegroep Openbaar Bestuur. Deze studiegroep onderzocht welke kansen er liggen tot verdere economische ontwikkeling door een betere inrchting en werkwijze van het openbaar bestuur.

Oproep aan kabinet

De  zes proeftuinregio's hebben het volgende kabinet opgeroepen om samen werk te maken van economische structuurversterking. De Proeftuinen gaan voorlopig door met hun activiteiten. 

Meer informatie

Hieronder het online magazine, de oproep aan het kabinet en de website van de Proeftuinen.