App om onmiddellijk een tolk in te schakelen

Livewords heeft een app ontwikkeld om binnen een minuut een tolk aan de lijn te krijgen. De app is bedoeld voor onder andere professionals en vrijwilligers die werken met statushouders.

Met de app Livewords GO kunnen hulpverleners dag en nacht verbinding krijgen met professionele tolken in 144 verschillende talen. Livewords, het bedrijf dat de app heeft ontwikkeld, is verantwoordelijk voor de inzet van tolken in de opvang. Het bedrijf heette voorheen Concorde. 

Snelheid

Livewords zegt te kunnen garanderen dat gebruikers binnen 40 seconden in verbinding staan met een professionele tolk. In de app kunnen gebruikers niet alleen de taal kiezen, maar ook aangeven of ze voorkeur hebben voor een man of een vrouw. Hier komt geen callcentre aan te pas. Gebruikers hoeven ook niet van tevoren aan te melden dat ze een tolk nodig hebben.

Kosten

De kosten zijn € 1,50 per minuut exclusief btw. Alle gesprekken worden na afloop geëvalueerd met professionals die tolk hebben aangevraagd. De VNG heeft geen vergelijkend onderzoek gedaan naar de kosten en de kwaliteit van verschillende aanbieders.

Meer informatie