Ondertekent uw gemeente ook het Charter Diversiteit?

Steeds meer gemeenten maken werk van diversiteit onder het gemeentepersoneel. Op 11 januari ondertekenden negen gemeenten het Charter Diversiteit: Alkmaar, Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Culemborg, Leiden, Nijmegen, Tilburg en Zaanstad. Al eerder ondertekende de G4 het Charter.

De bijeenkomst was in handen van Diversiteit in bedrijf, in samenwerking met de gemeente Amersfoort. 

foto: Geert de Jong, CheeseWorks.nl

Met ondertekening van het Charter Diversiteit zeggen de wethouders toe te investeren in een effectief beleid voor diversiteit en inclusie via zélf geformuleerde maatregelen en streefcijfers.

Roel Cazemier, voorzitter van het College voor Arbeidszaken, was een van de sprekers en hield een pleidooi dat er in elk gemeentehuis diversiteitsbeleid ontwikkeld moet worden.

Charter Diversiteit

Het Charter Diversiteit is een intentieverklaring en richt zich op werkgevers in de publieke én de private sector. Door het ondertekenen ervan verklaart een werkgever zich actief te willen inzetten voor meer diversiteit en inclusie op de werkvloer. Het Charter Diversiteit telt nu 112 ondertekenaars.

Via het Charter Diversiteit krijgen ondertekenaars toegang tot een eigen marktplaats voor diversiteitsbeleid. Hier wordt kennis aangeboden over diversiteitsbeleid en de toepassing ervan. Tevens biedt het contacten met andere bedrijven, kennisinstituten en maatschappelijke organisaties actief op het gebied van diversiteit en inclusie.

Meer informatie

Overweegt u ook het Charter te ondertekenen? Bekijk onderstaande informatie voor alle details.