Dag en Nacht van de Integriteit: buiten de lijntjes kleuren

Na de succesvolle edities van 2017 en 2018 organiseert de VNG samen met zijn partners ook in 2019 weer de Dag en Nacht van de Integriteit. Deze zijn dit jaar op 25 en 26 september en vormen hét jaarcongres over integriteit en integriteitsbevordering in de publieke sector.

Buiten de lijntjes kleuren

Integer handelen is een keuze waar een ieder dagelijks over moet beslissen. Regels, normen, protocollen en integriteitsbeleid zijn en worden ontwikkeld om integer handelen te bewaken en bevorderen. Tegelijkertijd kunnen al deze kaders en richtlijnen actief optreden in de weg staan en lijken sommige vraagstukken niet op te lossen zonder ‘buiten de lijntjes te kleuren’. Hoe kun je je werk blijven doen en toch integer handelen? Wanneer heiligt het doel de middelen? Hoe maak je verschil in de letter versus de geest van integriteitsbeleid of -regels? Deze dilemma’s staan centraal op de Dag en Nacht van de Integriteit 2019.

Samenwerkingspartners

Het doel van dit congres is het uitwisselen van nieuwe ontwikkelingen en trends uit praktijk en wetenschap. De VNG organiseert de Dag en Nacht van de Integriteit in samenwerking met het Interprovinciaal Overleg, de Unie van Waterschappen, het CAOP en de Ien Dales Leerstoel.

Aanmelden Nacht van de Integriteit

De Nacht van de Integriteit vindt plaats op woensdagavond 25 september van 18.00 tot 21.00 uur bij provinciehuis Noord-Brabant in Den Bosch en richt zich op commissarissen van de Koning, burgemeesters, dijkgraven en dagelijks bestuurders uit het openbaar bestuur (zoals bijvoorbeeld wethouders, gedeputeerden en waterschapsbestuurders).

Houd de websites van de VNG en de samenwerkingspartijen in de gaten voor meer informatie. Het aantal deelnemers is beperkt, voorzitters van de dagelijkse besturen van de decentrale overheden hebben voorrang. Wilt u zeker zijn van een deelname?
Meld u dan alvast aan via het aanmeldformulier.