Schrijf u in voor de Nacht van de Integriteit

De tweede ‘Nacht van de Integriteit 2018’ staat alweer op stapel. Op 26 september spreken dagelijkse bestuurders van decentrale overheden met elkaar en met experts over de vraag hoe zij hun bijzondere verantwoordelijkheid voor de integriteit van het openbaar bestuur goed kunnen vormgeven.

  • Minister Kajsa Ollongren houdt een inleiding over een thema dat zo belangrijk is voor het vertrouwen van de burger in de overheid en dat u als bestuurder ook na aan het hart zal liggen. Hoe denkt zij over integriteit en de positie van voorzitters van colleges?
  • Na haar optreden volgt een paneldebat met collegevoorzitters die met u en met elkaar discussiëren over de (on-) mogelijkheden om de bestuurlijke integriteit te bevorderen.
  • Tot slot houdt Joris Lammers een lezing over sociaalpsychologische mechanismen van macht en hoe hierop in te spelen. Lammers is gedragswetenschapper aan de Universität zu Köln.
  • Professor Zeger van der Wal van de Ien Dales Leerstoel van het CAOP is weer uw nachtvoorzitter.

Voor bestuurders

De ‘Nacht’ is exclusief voor dagelijks bestuurders van decentrale overheden zodat u openlijk met elkaar kunt uitwisselen over goede ervaringen en dilemma’s. De bijeenkomst is een activiteit van het Netwerk Weerbaar Bestuur op verzoek van BZK. De organisatie ligt in handen van VNG, IPO, UvW, de Ien Dales Leerstoel en het CAOP.

Aanmelden

De Nacht van de Integriteit vindt ditmaal plaats bij de Unie van Waterschappen in Den Haag op woensdagavond 26 september van 19.00 – 21.00 uur.