Ondersteuningsprogramma Gezondheid Statushouders

Een goede gezondheid is cruciaal voor de participatie van vluchtelingen met een verblijfsvergunning die in een gemeente wonen (statushouders). Het Ondersteuningsprogramma Integrale aanpak Gezondheid Statushouders, kortweg Ondersteuningsprogramma Gezondheid Statushouders ondersteunt gemeenten in hun regierol bij de zorg voor de gezondheid van statushouders. Het Ondersteuningsprogramma Gezondheid Statushouders is een samenwerking tussen OTAV (VNG/Rijk), Pharos en GGD GHOR Nederland. Lees meer over het programma

Symposium Gezondheid Statushouders

VNG OTAV, Pharos en GGD GHOR Nederland hebben op 14 juni 2018 het Symposium Gezondheid Statushouders: bouwstenen voor een samenhangende lokale aanpak gehouden. Bestuurders, beleidsmakers, ambtenaren en (zorg)professionals uit het hele land hebben zich laten inspireren door praktijkvoorbeelden en hun eigen ervaringen gedeeld met andere professionals en kennis gemaakt met sleutelpersonen die opgeleid zijn binnen het Ondersteuningsprogramma Gezondheid Statushouders. Meer informatie over het symposium en de vertoonde presentaties kunt u vinden op de website van het symposium.

Nieuwsbrief Ondersteuningsprogramma Gezondheid Statushouders

Op de hoogte blijven van actuele informatie over beleid rondom gezondheid van statushouders? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Kennisdelingsprogramma Gezondheid Statushouders

Het kennisdelingsprogramma voor gemeenten en zorgprofessionals wordt uitgevoerd door Pharos in samenwerking met GGD GHOR Nederland. Via het kennisdelingsprogramma worden ervaringen, goede voorbeelden en kennis gedeeld en geborgd.

Stel uw vraag

Kijk ook bij