Noordwijk: meer dan een badplaats

Naast de bekende kustlijn van Noordwijk, met zijn hotels waaronder Huis ter Duin, is Noordwijk meer dan dat. Het gemeentehuis ligt centraal in de pittoreske dorpskern van Noordwijk-Binnen. Het oude stadhuis zal geleidelijk plaatsmaken voor een modern klantgericht stadhuis.

Burgemeester Groen ontving 1 februari 2011 VNG-directieraadslid Sandra Korthuis en personeelsadviseur Erik Brekelmans en liet eerst de oude raadszaal zien.

Sandra Korthuis gaf een korte uitleg over de stand van zeken over het eventuele bestuursakkoord. De burgemeester en de wethouders konden zich vinden in ons standpunt.

Zomer
Noordwijk is een gemeente die afhankelijk is van de zomer; op toerisme gericht. Evenementen leveren het gehele jaar door inkomsten voor de vier- en vijf sterren hotels.
Daarnaast heeft Noordwijk Estec-Space-expo, een economisch belangrijke functie. Het trekt expats aan en genereert inkomsten voor de gemeente en het Rijk. Dit wordt nog teveel onderschat door het Rijk.

Kinderlintje
De gemeente Noordwijk heeft een mooi initiatief: “het kinderlintje.” Kinderen die een bijzondere verdienste hebben verricht worden op deze manier gewaardeerd. Dit gebeurt in samenspraak met de Jongerenraad.

Goede dienstverlening
Burgemeester en wethouders zijn tevreden over de dienstverlening van VNG en vinden het prettig om op deze wijze van gedachten te wisselen over de doelstellingen van de VNG in combinatie met de wensen en gedachten van de gemeente Noordwijk. De gemeente Noordwijk toonde zich bereid om stagemogelijkheden te bieden aan VNG-medewerkers.

Er was ook een kennismaking met raadsleden.