In deze sessie praten we over de uitdagingen en mogelijkheden van bereikbaarheid en gedeelde mobiliteit voor zowel (kleine) kernen als (stedelijke) wijken. Samen met de gemeente Meierijstad bereiden we een interessant programma voor, waarin ook ruimte is om buiten lokale mobiliteitsoplossingen te bekijken.

Hoe kunnen we de uitdagingen voor bereikbaarheid het hoofd bieden en welke concrete handelingsperspectieven zijn er voor gemeenten? Hierbij hebben we specifiek aandacht voor brede welvaart, gedeelde mobiliteit (OV en deelmobiliteit) en stimulering om te fietsen. We roepen u op om ook zelf concrete voorbeelden, uitdagingen en lokale/regionale oplossingen mee te nemen. De focus van deze sessie ligt op inspireren en leren van elkaar.

Programma op hoofdlijnen

  • Onderzoek Bereikbaarheid (kleine) kernen Noordoost-Brabant
  • In deelsessies uiteen en naar buiten
  • Borrel

Bestuurlijk netwerk Mobiliteit

De VNG nodigt gemeentelijke bestuurders van harte uit om deel te nemen aan het bestuurlijk netwerk Mobiliteit. Daarin kunt u met andere bestuurders kennis, voorbeelden en ervaringen uitwisselen op het gebied van duurzame mobiliteit, verkeersveiligheid, bereikbaarheid en uitvoeringskracht van gemeenten. Ook kunt u via het netwerk invloed uitoefenen op landelijke ontwikkelingen met directe impact op gemeenten.

Lees meer over het bestuurlijk netwerk 

Locatie en tijd

  • Stadhuis gemeente Meierijstad, Stadhuisplein 1, Veghel
  • Woensdag 20 november, van 14.15 tot 17.30 uur (inclusief borrel)

Doelgroep

Wethouders met mobiliteit in hun portefeuille en burgemeesters en gemeentesecretarissen met interesse in/affiniteit met mobiliteit

Kosten

Geen

Meer informatie

Voor vragen over het netwerk en de bijeenkomst kunt u terecht bij Robert Smits en Elsa Wollaert, beleidsadviseurs Mobiliteit bij de VNG, via info@vng.nl. U kunt zich ook bij hen melden als u interesse heeft voor het netwerk, maar niet bij de bijeenkomst op 20 november kunt zijn.

Organisator

VNG