Nieuwsoverzicht

Verdient uw Global Goals gemeente de titel Visionair, Verbinder of Grensverlegger? Verdienen de Global Goals acties in uw gemeente het om dit jaar in het zonnetje te worden gezet? Dien uw gemeente dan nu in voor de Global Goals Gemeenteverkiezing 2019.

Wat gebeurt er al in Friese en Limburgse gemeenten op het gebied van de Global Goals, en kunnen we met meer gemeenten werken aan het behalen van deze doelen? Hierover spraken Friese en Limburgse gemeentebestuurders deze maand tijdens twee bijeenkomsten van VNG’s Gemeenten4GlobalGoals campagne. 

In gemeenten door het hele land waren er op 10 oktober activiteiten rond de nationale Dag van de Duurzaamheid. De Global Goals stonden daarbij centraal. In Schiedam, Deventer en Delft was er uitgebreid aandacht voor de doelen. De burgemeester van Schiedam lanceerde een Green Deal.

Om te laten zien dat ze werk maken van het behalen van de duurzaamheidsdoelen, hangen meer dan 50 gemeenten op 25 september de Global Goals vlag uit. Die dag is het vier jaar geleden dat de Global Goals door de VN zijn aangenomen.

De Gemeenten4GlobalGoals Menukaart wordt vernieuwd – en daarom zoeken wij naar nieuwe inspirerende, concrete voorbeelden van hoe gemeenten werken aan de Global Goals.

Scholieren creatief prikkelen om met de Global Goals for Sustainable Development aan de slag te laten gaan: dat is de Global Goals aanpak van Sint Maarten. 

Op het VNG Jaarcongres won Global Goals Gemeente Renswoude een bezoek van de VIPbus (very inspiring people) aan de gemeente. Dit bezoek leverde een prachtresultaat op: een pilotstore voor een verantwoordelijke voedselketen en duurzame energie.

'Steden praten niet alleen, ze luisteren ook. Naar non-gouvernementele organisaties, naar bedrijven en onderzoeksinstellingen en naar andere overheden. Ik ben ervan overtuigd dat we maatschappelijke uitdagingen alleen kunnen oplossen als we lokaal, nationaal en internationaal samenwerken.'

Op 25 september 2019 is het vier jaar geleden dat de Global Goals door de VN zijn aangenomen. Over de hele wereld worden op deze dag activiteiten rondom de duurzaamheidsdoelen georganiseerd.

U bent bestuurder van een gemeente. Hoe ziet uw horizon eruit? In welke versnelling staat u en wat moet er van de handrem? In deze vragen dook de Global Goals VIP-bus op het VNG Jaarcongres 2019.

Pagina's