Op 9 en 10 juni 2020 is Westfriesland gastheer van het VNG Jaarcongres. Dankzij de sterke samenwerking van de zeven Westfriese gemeenten wist de regio het Jaarcongres binnen te slepen. De locatie van het congres is IJsbaan De Westfries.

De Westfriese gemeenten zijn Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec. Vanuit één visie werken de zeven gemeenten samen om in 2022 tot de top tien van meest aantrekkelijke regio’s te behoren.

Zien, proeven en beleven

Westfriesland wil zijn gasten zoveel mogelijk van de regio laten zien, proeven en beleven. Zodat u kennismaakt met het échte Westfriesland. De excursies geven een uniek inkijkje in de meest innovatieve bedrijven en sectoren van de regio. Denk bijvoorbeeld aan Seed Valley, het ‘Silicon Valley’ voor de planten- en zaadtechnologie. En naast die innovaties heeft Westfriesland veel moois te bieden. De echte Hollandse landschappen, de historie van de Gouden Eeuw, een unieke ligging aan het water, leuke musea, fietsen langs de Westfriese Omringdijk, een rit met de originele stoomtram.

Creatieve congreslocatie

Westfriesland heeft een perfecte ligging, vlakbij de Randstad. Vanuit Amsterdam reis je binnen 30 minuten naar Hoorn. De verrassende congreslocatie IJsbaan De Westfries ligt praktisch aan de A7 en N307 en ook dicht bij het OV-knooppunt in Hoorn. Het is daarnaast een goede uitvalbasis om de regio in te gaan. Met de creatieve congreslocatie laat Westfriesland zien dat ze het in de regio altijd net even anders doen.

Waarom zou u wachten tot juni 2020 om Westfriesland te bezoeken? De zeven burgemeesters verwelkomen u graag eerder in de regio!

Meer informatie