SDG House Network en TheRockGroup zijn een landelijk traineeship gestart om 500 jongeren de handvatten te bieden om bij te dragen aan een meer inclusieve een duurzame economie en samenleving. Een aantrekkelijke kans voor zowel deze jongeren als voor gemeenten.

Onlangs opende de inschrijving voor dit traineeship, zowel voor potentiële trainees als voor organisaties die zich graag met behulp van een trainee willen klaarstomen voor de toekomst. Veel organisaties, waaronder gemeenten, streven ernaar de SDG’s (ook wel bekend als Global Goals) te implementeren en zetten zich in voor een nieuwe economie gebaseerd op duurzaamheid en inclusiviteit. Jongeren zijn juist steeds vaker op zoek naar een startpunt van een carrière binnen dit brede domein van duurzaamheid. Het traineeship biedt een kans om de 2 groepen met elkaar te verbinden om zo samen de integratie van de SDG’s in de publieke sector en het bedrijfsleven te versnellen. 

Wat betekent het voor u als u besluit deel te nemen?

Een trainee zal voor een periode van 15 weken, vanaf de eerste week van maart 2021, voor 1 dag per week een concrete SDG-case aanpakken. Uw organisatie stelt deze opdracht op en begeleidt de trainee(s) hierbij intern. Daarnaast zorgen consultants van The Rock Group voor trainingen en begeleiding van de teams om het project te laten slagen. 

Het traineeship biedt gelegenheid om ook binnen uw organisatie op de Global Goals te versnellen en medewerkers te inspireren. Ook bieden SDG House Network en The Rock Group deelnemende organisaties een Beter Business Scan en een vervolgtraject aan om de SDG’s nog verder te implementeren. Tenslotte is er een mogelijkheid voor aanvullende financiering voor organisaties waar dit nodig is. 

Meer informatie