Opvang, onderwijs en jeugdhulp integreren in Integrale Kindcentra (IKC) om elk kind de beste ontwikkelkansen te geven. Een Kopgroep Wethouders voor Kindercentra maakt zich daar hard voor. Doet u ook mee?

Kinderen centraal zetten, door alles wat ze nodig hebben om hen heen te organiseren. Dat is het idee van het IKC, een ontwikkeling die door het hele land plaatsvindt. Gemeenten spelen daarbij een sleutelrol. In de Kopgroep Wethouders voor Kindcentra doen nu 36 wethouders mee. Samen spannen zij zich in voor de ontwikkeling van Kindcentra. 

Oproep

De ontwikkeling van Kindcentra moet breed in het land plaatsvinden, het begint in de gemeenten. Wethouders maken het verschil in de verbinding tussen onderwijs, welzijn en zorg. Daarom roepen wij de nieuwe wethouders onderwijs op om zich aan te sluiten bij de Kopgroep Wethouders voor Kindcentra: een collegiale groep die werkt binnen de VNG. 

De Kopgroep biedt:

  • Jaarlijks zes inhoudelijke bijeenkomsten. Van strategische beraden tot werkbezoeken
  • Uitwisseling van kennis, ervaring en inspiratie
  • Interessante contacten
  • Gelegenheid tot gezamenlijke lobby

Meer informatie

  • Voor meer informatie of om u direct aan te melden neemt u contact op met de coördinatie van de Kopgroep via ahouwaard@zunderdorp.nl