Juist tijdens de COVID-19 pandemie is het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Gemeenten willen dan ook samen met inwoners met een beperking beleid blijven maken. Hoe doe je dat op een verantwoorde en effectieve manier? Gemeenteambtenaren en ervaringsdeskundigen zetten een aantal tips op een rij.

We bundelden de tips in een document:

Hieronder leest u hoe deze tips tot stand kwamen.

Digitaal platform

Het fieldlab Digitale Overheid in Transitie vormde begin oktober een digitaal platform voor het Rijk, provincies, gemeenten en uitvoeringsorganisaties om samen met wetenschappers, marktpartijen, developers, designers en bestuurders de digitale overheid te verbeteren.

Drie uitdagingen

Een van de sessies tijdens het fieldlab draaide om samen werken aan een lokale inclusie agenda in coronatijd. Gemeenteambtenaren die zich bezig houden met inclusie en ervaringsdeskundigen met een beperking brainstormden over drie uitdagingen:

  1. Hoe werf je als gemeente ervaringsdeskundigen in coronatijd?
  2. Hoe zorg je dat iedereen digitaal mee kan doen?
  3. Hoe zorg je digitaal voor persoonlijke verbinding en een goede samenwerkingsrelatie?

Doe uw voordeel met de tips!

In slechts een uur tijd kwamen de deelnemers tot een aantal nuttige tips om samen te werken aan een lokale inclusie agenda in coronatijd. De VNG deelt deze tips graag breder, zodat ook andere gemeenten er hun voordeel mee kunnen doen.

Meer informatie