RVO onderzoekt welke informatie en hulp gemeenten, scholen, sportverenigingen en andere eigenaren van maatschappelijk vastgoed verwachten bij het verduurzamen van gebouwen. Wilt u meedoen? Invullen kan tot 13 juli en kost 10 minuten.

Met de resultaten van dit onderzoek gaat RVO aan de slag om in 2021 een passend aanbod te doen aan betrokkenen voor het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed, bijvoorbeeld in de vorm van een ontzorgingsloket.

Sectorale Routekaart Gemeentelijk Maatschappelijk Vastgoed

Om de doelstellingen in het Klimaatakkoord te realiseren is een routekaart voor het gemeentelijk maatschappelijk vastgoed gemaakt. De sectorale routekaart roept gemeenten op een eigen portefeuilleroutekaart op te stellen. Door inzicht te krijgen in de eigen portefeuille kunt u een strategie formuleren voor de opgave in uw gemeente. Het langetermijnperspectief vertaalt u naar de eerste 4 jaar in de gemeentelijke routekaart, voor de gebouwen die in die fase worden verduurzaamd. 

In het kader de Urgenda-klimaatzaak zijn middelen vrijgemaakt om gemeenten en andere eigenaren van maatschappelijk vastgoed hierbij te ondersteunen.

Het onderzoek onder vastgoedeigenaren, vastgoedmedewerkers of andere betrokkenen bij gebouwbeheer in het maatschappelijk domein wordt uitgevoerd door Motivaction. 

Meer informatie