De Marmara Municipalities Union (MMU) is op zoek naar Nederlandse burgemeesters en/of wethouders die kunnen spreken over stadsoplossingen. Deze organisatie houdt van 1 tot 3 oktober in Istanbul hun eerste internationaal stedelijk forum met het thema 'Cities Developing Solutions'.

De MMU verwelkomt ook graag andere (Nederlandse) professionals van zowel van nationale, regionale en lokale overheden, alsmede van het bedrijfsleven en/of Ngo’s en universiteiten, om kennis te delen over het thema “Cities Developing Solutions”.

Het Mambara Urban Forum

Met de Global Goals (SDGs) in het achterhoofd zullen er verschillende benaderingen van stedelijke diensten worden besproken op het forum. Verder worden er in verschillende delen van de stad Istanbul, sessies, workshops, tentoonstellingen, studiereizen en culturele evenementen georganiseerd.

Achtergrond

De Marmara Municipalities Union is de eerste en grootste regionale lokale bestuursorganisatie in Turkije met 191 aangesloten gemeenten uit de Marmara regio, met een hoofdkantoor in Istanbul. MMU houdt zich bezig met activiteiten op het gebied van milieu, verstedelijking, migratie en sociale cohesie, lokale diplomatie, lokale economische ontwikkeling, veerkracht (resilience), stedelijke technologie en innovatie.

Meer informatie

De reiskosten en accommodatie voor deze sprekers wordt vergoed door de organisatoren van het Forum. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met VNG International julia.soldatiuk@vng.nl.