Van 16 tot en met en 22 november is de landelijke Week tegen Kindermishandeling: een moment waarop de strijd tegen kindermishandeling nog eens in de spotlight wordt gezet. Het thema is 'Leren van elkaar': de verbinding wordt gevormd door 30 verhalen van ervaringsdeskundigen.

Op 20 november 2019 was het 30 jaar geleden dat de Verenigde Naties het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind hebben aangenomen. Ter ere hiervan zijn het afgelopen jaar de 30 ervaringsverhalen verschenen. 

Digitaal magazine

De 30 verhalen worden gebundeld in een digitaal magazine dat wordt uitgegeven rond de Week tegen kindermishandeling 2020. In het magazine is ook aandacht voor andere activiteiten die betrekking hebben op kindermishandeling. Denk hierbij aan de films: 'Jij bent de baas' (Team KIM), 'Buiten is het feest' (Rinkel Film vanaf 22/10 in de bioscoop) en 'Sporen van kindermishandeling' (EO-documentaire en boek met Gijs Wanders). Maar bijvoorbeeld ook de expositie 'Wij… doorbreken de cirkel van geweld', die op 12 november 2020 wordt geopend in Rotterdam en daarna door het land reist.

Ervaringscolleges

Een nieuw onderdeel zijn ervaringscolleges gegeven door ervaringsdeskundigen in samenspraak met een professional of wetenschapper op het gebied van de aanpak van kindermishandeling. Na afloop zijn ze terug te kijken en vormen samen een boeiende collegetour.

Open je ogen voor of tegen kindermishandeling

Een aantal Veilig Thuis organisaties hebben het initiatief opgepakt om in de Week tegen Kindermishandeling in hun regio bekende Nederlanders te vragen om een foto van zichzelf te posten met gesloten ogen. De pay-off van dit initiatief is ‘Open je ogen voor of tegen kindermishandeling’. Deze actie is te volgen op www.veiligthuis.nl.

Initiatief aanmelden

Heeft u zelf een initiatief dat u wilt verbinden aan de Week tegen kindermishandeling 2020, dan kunt u dit vanaf nu aanmelden op de website site van de Week tegen kindermishandeling

Meer informatie

Heeft u vragen? Mail dan naar info@weektegenkindermishandeling.nl