Roel Cazemier, voorzitter van het College voor Arbeidszaken, en Bert de Haas, onderhandelaar van de FNV, hebben vandaag officieel de website caogemeenten.nl gelanceerd. Op deze nieuwe gezamenlijke website staat de tekst van de cao Gemeenten die sinds 1 januari 2020 geldt. 

De website is een initiatief van de cao-partijen VNG, FNV, CNV en CMHF. Hij werd feestelijk gelanceerd op het stadhuis van Schoonhoven in aanwezigheid van vakbondsbestuurders en werknemers van de VNG. 

Roel Cazemier (VNG), Bert de Haas (FNV), Juan Schot (CNV) tonen een laptop met de website caogemeenten.nl

Van links naar rechts: Roel Cazemier (VNG), Bert de Haas (FNV), Juan Schot (CNV)

‘Maandenlang is er ontzettend hard gewerkt aan de website. De lancering van de website is een belangrijk onderdeel van alle activiteiten die zijn uitgevoerd op het gebied van de Wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren. Cao-partijen zijn blij met dit resultaat’, aldus Roel Cazemier. ‘De nieuwe website heeft een compleet vernieuwd ontwerp, kent nieuwe functionaliteiten en is gebruiksvriendelijk voor P&O’ers en werknemers bij gemeenten.’

Wat is er anders? 

De website is: 

  • interactief waardoor de cao-tekst en de bijlagen makkelijk te raadplegen zijn
  • modern en kleurrijk vormgegeven
  • overzichtelijk en dus beter leesbaar
  • geoptimaliseerd voor computer, tablet en smartphones

Doorontwikkeling 

De website is nog niet af. Hij wordt de komende tijd nog aangevuld met uitleg over een aantal belangrijke cao-thema’s. Bezoek de website dus regelmatig om op de hoogte te blijven. 

CAR-UWO website

De nieuwe website vervangt de vorige website www.car-uwo.nl. Op deze website staat de rechtspositieregeling CAR-UWO die tot 31 december 2019 van kracht was voor werknemers bij gemeenten. Deze website gaat niet uit de lucht, maar blijft bestaan voor het personeel van de veiligheidsregio’s die tot dusver tijdelijk zijn uitgezonderd van de Wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren. 

Nieuwsgierig naar de vernieuwde website? Ga naar de site van de cao Gemeenten en neem een kijkje.