Kennisdelen over risico's en verzekeringen in coronatijd. Met dat doel hield VNG Risicobeheer een webinar over het verzekerings ABC in relatie tot COVID-19.

De webinar was een try-out voor een kleine groep deelnemers. Met Hans van de Meer van de afdeling Risicomanagement van de gemeente Den Haag en met branddeskundige Jurjen Burghgraef (Burghgraef en Van Tiel en partners) ging Edwin Toren van VNG Risicobeheer in vragen over verzekeringen en aansprakelijkheid in relatie tot corona.

Aan de orde kwamen vragen over de werkgeversrol van gemeenten. Zijn de veiligheidsmaatregelen in gebouwen afdoende? Het is duidelijk geworden dat de corona-crisis een vorm van overmacht is, gemeenten kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor schade door het afgelasten van evenmenten, vertelde Van de Meer.

Brandrisico's

Burghgraef ging onder meer in op brandrisico's. Zo zijn er in gemeentelijke gebouwen flinke voorraden handgel die (zeer brandbare) alcohol bevatten. Het is belangrijk om deze stoffen in een brandwerende kast op te slaan. 

In de chat konden deelnemers vragen stellen. 'Het webinar is een mooie vorm om in deze tijd met beperkt sociaal verkeer toch kennis en ervaringen te kunnen delen met collega's die met dezelfde vraagstukken zitten,' zegt Edwin Toren. De try-out is geslaagd en krijgt een vervolg op 30 juni. Dan gaat het over de risico's en het brandgevaar van laadpalen en zonnepanelen.

Meer informatie